Snabbstart för Superadmin

Här beskrivs kortfattat hur man kommer igång och sätter upp sitt intranät.

Admin-menyn hittar du under knappen "Startsida" i huvudmenyn.

1.Grupper. Välj från menyn till vänster \Administration\Grupper\Grupper. Överst finns det en grupp med beteckningen "Alla". Denna är tänkt att alltid ligga överst och vara den grupp som innehåller flest användare. Denna grupps nyhetssida kommer att bli en sorts startsida efter att man har loggat in på intranätet.
Tänk igenom vilka fler grupper som intranätet ska delas upp i och skapa dessa. Det kan vara organisatoriska grupper på företaget eller i föreningen.
Du kan även markera en grupp och placera den i en annan ordning men låt gruppen "Alla" få vara kvar överst. Läs mer om grupper.

2.Användare. Nu är det dags att knappa in användarna. Välj från menyn till vänster \Administration\Användare\Användardata. Klicka på knappen "Ny användare" och fyll i fälten. Normalt ska användarna tillhöra rollen "Användare". Användarnamnet kan man skapa genom att ta de tre första bokstäverna i för- och efternamnet. Om man t.ex. heter Jörgen Svensson så blir användarnamnet jörsve. Avsluta med att klicka på knappen "Spara och sänd email" så skickas ett välkomst meddelande till användaren med alla uppgifter för att kunna logga in.

Om man har många användare som ska registreras vid ett och samma tillfälle så kan man göra detta under menyn \Administration\Användare\Importera anv. Det krävs dock att man har alla användare i t.ex. ett Excel-ark som exporteras till en semikolon formaterad fil. Vill du ha hjälp med detta så kontakta oss så hjälper vi dig. Läs mer om användare.

3.Grupptillhörighet. Nästa steg är att bestämma vilka personer som ska ingå i grupperna. Välj \Administration\Grupper\Grupper/användare.
Här kan du för var grupp bestämma vilka som ska ingå. Kryssa för dem och välj "Spara data".

4.Beslutsfattare. Om semester och annan ledighet skall godkännas av någon chef så välj \Administration\Användare\Beslutsfattare från menyn. Klicka för de personer som ska få ledighetsansökningarna och klicka på "Spara data".

5.Grundinställningar. Under \Administration\Inställningar\Allmänt hittar du alla grundinställningar som gäller för intranätet samt för alla användare. En del av dessa som t.ex. "Uppdateringsemail (nyhetssidan)" anger vilket "default-värde" (ursprungsvärde) som ska gälla om användaren själv inte har angett något under \Mina inställningar\Allmänt.

6.Menyval. Slutligen kan man välja \Administration\Inställningar\Menyval för att bestämma vilka funktioner som ska finnas med på menyn. Observera att de även försvinner från admin-gränssnittet också.

7.Grundinställning klar! Testa och kör på!