Skapa/Ändra ärende

De inmatningsfält som inte är beskrivna här är dynamiska fält som innehåller information om ärendet. Antalet textrutor och textboxar kan variera mellan olika ärendehanteringsämnen.

1

Instanser

1. Instanser
Den instans (fas) som ärendet ligger i just nu är markerat med en understreckad linje. I detta fall "Att göra". Genom att klicka på den instans till vänster så kommer man att skicka ärendet till en tidigare instans. Till höger till nästkommande instans.
Varje gång som en instans ändras så får man välja vem som ska vara ansvarig för ärendet i den nya instansen. Allt loggas i Historikfönstret med datum, tid samt användare.
Vid ändringar kommer även den som skapade ärendet samt de som har varit ansvariga för ärendet att få ett email.
2

Ansvarig

2. Ansvarig
Här visas vilken som är ansvarig för ärendet. Ansvarig kan utses genom att man klickar på knappen "Ansvarig" i menyn. Även när man byter instans så är man tvungen att välja ansvarig person.
Vid ändringar kommer även den som skapade ärendet samt de som har varit ansvariga för ärendet att få ett email.
3

Rubrik

3. Rubrik
Det fält av de dynamiska fälten som man har valt att visa överst hamnar även i Ärendelistan i kolumnen Titel. Så se till att texten i rubriken blir bra då den även är sökbar där.
Vid ändringar kommer även den som skapade ärendet samt de som har varit ansvariga för ärendet att få ett email när man klickar på "Spara".
4

Prioritet

4. Prioritet
Denna kan vara från 1 (högsta prio) till 5 (lägsta prio). Denna information är endast till för dig för att kunna söka och sortera på olika prioriteter.

Historik

5. Historik
Här visas var gång som ett ärende byter instans.