Inloggning

Det första fönstret som man når är själva inloggningsfönstret. Där skriver man in sitt användarnamn samt lösenord. Intranätet ligger på en säker server (https:) för att förhindra att lösenordet avlyssnas.
Användarnamnet är unikt och tilldelas av den som är administratör av intranätet. Alla användare har tillgång till olika saker på intranätet beroende på vilken roll som man har.
De roller som finns är: Super Administratör, Administratör, Användare, Tittare samt Gäst. De flesta av besökarna tillhör gruppen "Användare". Fler roller kan skapas av Super Admin.
Efter tre felaktiga inloggningsförsök så spärras kontot och endast "Super Admin" eller användaren kan låsa upp det. Han/hon får automatiskt ett meddelande via email som beskriver hur man ska låsa upp kontot.

Jag kan inte logga in med mitt lösenord?

Om man skriver in fel lösenord tre ggr i rad så blockeras kontot. Vid tredje gången så får du ett email som innehåller en länk till en tillfällig sida för att låsa upp kontot. Klicka på länken och bekräfta upplåsning genom att klicka på en knapp med texten "Lås upp". Därefter kan du åter gå till inloggningssidan och logga in. Om du däremot skriver felaktigt användarnamn och har glömt det rätta så måste du kontakta Superadmin på ditt intranät eller UpdatePeople så skickar de ut det på nytt via email.

Superadmin kan också låsa upp låsta konton. I menyn under \Administration\Användare\Användardata finns ett fält som heter "Antal inloggningsförsök". Om denna är över 3 så är kontot låst. Om man sätter värdet till 0 så blir kontot åter upplåst.

Lösenordet som Windows fyller i verkar vara felaktigt.

Om du har Internet Explorer 7 så gör så här:
1. Starta Internet Explorer.
2. Välj "Verktyg" samt "Ta bort Webbhistorik".
3. Klicka på "Ta bort lösenord".
4. Välj "Ja" på nästkommande fråga.

Var ändrar man lösenord?

Under \Mina inställningar\Användardata\.

Kan man se hur många besök användarna har gjort?

Javisst. Super admin kan se detta under \Administration\Statistik\Besök. Det finns även möjlighet där att nollställa räknarna.

1

Användarnamn

1. Användarnamn
Här skriver man sitt användarnamn som har valts av SuperAdmin. Fältet är inte känsligt för små och stora tecken.
2

Lösenord

2. Lösenord
Här fyller man i sitt lösenord som man har fått av SuperAdmin.
3

LOGGA IN

3. LOGGA IN
När Användarnamn och Lösenordsfälten är ifyllda klickar man på denna knapp för att logga in.

4

Mobilsidan

4. Mobilsidan
Denna länk leder till en mobilsida som är anpassad för mobiler med mindre skärmar än en vanlig dator.