Allmänt

Varför ett intranät, man kan ju skicka email?

Finessen med intranät är att man får en mötesplats där man ständigt blir påmind om det som just nu är aktuellt. Var gång som man loggar in kommer man ständigt att se de aktuella nyheterna.
Via papegoj-effekten kommer meddelanden att upprepas till dess att datumet har gått ut. Intranätet erbjuder dessutom ett flertal funktioner som ökar gemenskapskänslan.

Låt ingen få rätten att säga:

-"Man får aldrig någon information på det här företaget!".

Se intranätet som en oas där användarna kan ta in information och delge sina egna erfarenheter.
En träff punkt oavsett var de befinner sig i världen.

Vi vill gärna ha intranätet på vår egen server, går det?

UpdatePeople är upplagt så att flera företag samt föreningar ska kunna nyttja samma programvara på våra servrar.
Detta för att minimera kostnader för underhåll samt framtida kostnadsfria löpande uppdateringar.
Av denna orsak vill vi inte släppa programvaran till en enskild kund.

Kan man få sin egen logga på nyhetssidan?

Ja om man bara säger till så ordnar vi det. Bilden får högst vara mellan 65-85 pixel hög och helst ha vit bakgrund eller vara transparent.

Vissa funktioner verkar inte fungera?

Om ni använder Internet Explorer så se till att "Kompatibilitetsvy" inte är vald. Du hittar inställningar under "Verktyg" i Internet Explorers meny.

Orsaken kan även vara att pop-up fönster inte tillåts. Vissa funktioner kräver att dessa tillåts på intranätet.

Gör så här för att aktivera pop-ups för UpdatePeople:
1. Välj "Verktyg" i Internet Explorer 7.
2. Välj "Blockering av popup-fönster".
3. Välj "Inställningar för Blockering av popup-fönster".
4. Skriv in "www.updatepeople.com" i det tomma fältet och klicka på "Lägg till".
5. Avsluta med "Stäng".

Kan man ändra intranätets utseende?

Javisst, det finns några färdiga "skins" (mallar) som man kan välja mellan. Dessutom finns även möjligheten att ändra färg och typsnitt på t.ex. rubriker och länkar.
Just nu håller en del funktioner att skrivas om till nyare modernare gränssnitt. En del är redan konverterade men i slut änden kommer hela intranätet ha en gemensam design som du kan påverka via "skins/teman".

Vilken blir adressen till intranätet?

Om företaget/skolan/föreningen t.ex. heter "Oden" så kommer adressen att bli: https://www.UpdatePeople.com/Oden.
Det som står efter tecknet "/" är valfritt.
Om ni själva vill peka er egen domän mot vår domän så går det bra.

Hur betalar man för sitt intranät?

Efter prövotiden på 3 månader så betalar man kvartalsvis mot faktura i förskott.
Observera att inga fakturor kommer att skickas med automatik efter att prövotiden är slut. Vi skickar en offert på intranätskostnad och godkänner ni det via email går fakturan sedan iväg.
Vår policy är att alla våra kunder ska ha gjort ett medvetet val för att bli fakturerade och vi vill inte ha några kunder som är missnöjda, därav vår långa prövotid om 3 månader.

Vad kostar uppdateringar samt nya funktioner?

Alla intranät hos oss får alltid ta del av nya funktioner eller förbättringar som löpande utföres.
Dessa är kostnadsfria och uppdateringarna sker helt automatiskt.
Alla förslag från våra kunder granskas och om även andra kunder har nytta av den är det mycket troligt att den genomförs.

Vilka språk stöder intranätet?

I dagsläget svenska och engelska. Eftersom alla texter ligger i en databas så kan varje användare välja valfritt språk under sina egna inställningar.
De flesta texterna på intranätet kan ändras av Superadmin, dock inte alla då en del kan vara inbyggda i moduler.

Varför finns inga referenser på hemsidan?

Av sekretesskäl så har vi valt att inte nämna våra kunder vid namn på hemsidan. Men om man skulle vilja ha en referens så är det bara att ta kontakt med oss så ordnar vi det. Se rubriken "Kunder" på hemsidan för mer information.

Hur lång är bindningstiden?

Efter prövotiden betalar man 3 månader i taget i förskott vilket för med sig att bindningstiden blir 3 månader. Man kan när som helst avsluta ett abonnemang och grundregeln är att vi ej återbetalar för kvarvarande tid vid en uppsägning eftersom man betalar i förskott.

Vad händer t.ex. vid ett avslut?

Om man väljer att avsluta sitt intranät så raderas kontot samt databasen. Successivt kommer även alla backuper att "rinna ur tiden". Orsaken att vi behåller backuper ett tag efteråt är att det har hänt att en kund har kommit tillbaks och vill ha en återställning.

Vad kostar SMS:en som man skickar via intranätet?

I dagsläget så tar vi inte ut några avgifter för SMS då vi har bra avtal med vår leverantör.